loading

Izaberite svoj plan i vozite auto iz snova


Izaberite otplatu koja će odgovarati upravo Vama. Omogućit ćemo Vam da sjednete za upravljač Vašeg Opela iz snova.

Život je pun snova i nadanja, a na sreću neke od snova moguće je vrlo jednostavno i ostvariti. 

Tvrtka Auto Šatrak d.o.o. godinama surađuje s brojnim financijskim institucijama tako da je Vaš financijski partner zasigurno i naš.

Ukoliko do sada niste imali iskustva kreditiranja - tu smo da Vam pomognemo u realizaciji financiranja. Ne isključujući druge opcije, najčešće surađujemo sa Splitskom bankom te Vam nudimo širok spektar prilagodljivih oblika financiranja, jednostavne i razumljive ponude koje se mogu prilagoditi upravo Vašim financijskim mogućnostima.

U našem salonu Vam možemo osigurati financiranje s fiksnom kamatnom stopom vezanom za HRK čime ste sigurni da će Vam cijelim periodom otplate, bez obzira na eventualne potrese na financijskom tržištu ili na možebitne oscilacije tečaja - kreditna obaveza biti jednaka od prve do posljednje rate.

U nastavku predstavljamo detaljan pregled kreditne ponude Splitske banke.

 

Krediti s fiksnom kunskom kamatnom stopom:

 

 • 24-59 mjeseci -  kamatna stopa 5,99%
 • 60-96 mjeseci – kamatna stopa 6,50%(ročnosti od 85 do 96 mjeseci su samo za klijente banke ili za one koji žele prebaciti primanja u Banku)

 

 • Naknada za obradu kredita:
  • 24-36 mjeseci - 1,00%
  • 37-48 mjeseci – 2,00%
  • 49-96 mjeseci – 2,50%

 

 • Naknada za osiguranje:  Nova vozila – 0,07%, Vozila do 2 godine starosti – 0,07%, Rabljena vozila – 0,10%

 

Krediti s fiksnom eurskom kamatnom stopom:

 

 • 24-96 mjeseci -  kamatna stopa 6,99% (ročnosti od 85 do 96 mjeseci su samo za klijente banke ili za one koji žele prebaciti primanja u Banku)
 • Naknada za obradu kredita:
  • 24-48 mjeseci – 0,5%
  • 49-60 mjeseci – 1,00%
  • 61-96 mjeseci – 1,5%
 • Naknada za osiguranje:  Nova vozila – 0,07%, Vozila do 2 godine starosti – 0,07%, Rabljena vozila – 0,10%

 

Naknada za osiguranje se odnosi na grupnu policu  životnog osiguranja korisnika kredita koja osigurava otplatu u slučaju smrti, bolničkog liječenja, trajne nesposobnosti za rad ili trajne invalidnosti.

 

 Vozila po starosti:

 • nova vozila – kao novo vozilo može ići i vozilo proizvedeno u prethodnoj godini, ali pod uvjetom da nikada nije registrirano
 • vozila do 2 godine starosti – imaju iste financijske uvjete kao i nova vozila, ali su već registrirana
 • rabljena vozila  do 12 godina starosti – zbroj starosti vozila + ročnosti= 12 godina/144 mjeseci

 

Napomena: Vozilo proizvedeno 2008. godine, a prva registracija je 2009. godine, tada se u sustav unosi godina proizvodnje.

 

Iznosi kredita:

Minimalni iznos kredita iznosi:

 • 20.000,00 HRK/2.500,00 EUR

Maksimalni iznos kredita iznosi:

 • nova vozila i vozila do 2 godine starosti -  260 000,00 HRK/35.000,00 EUR (uključujući naknadu za obradu kredita)
 • rabljena vozila -  180.000,00 HRK/25.000,00 EUR (uključujući naknadu za obradu kredita).

Minimalna rata:

 • 350 HRK / 50,00 EUR

Minimalna primanja: 

 • 2.000,00 HRK  

 

Fiducija:

Fiducija je obvezna za sve kredite iznad 37.500,00 HRK/5.000,00 EUR ili za kredite ispod tih iznosa ukoliko postoji fiducijarni dužnik.

Krediti ispod 37.500,00 HRK/5.000,00 EUR u pravilu nemaju fiduciju. Ti krediti nemaju troškove solemizacije Ugovora o kreditu, što u konačnici podrazumijeva da imaju manji trošak javnog bilježnika (250,00 HRK za solemnizaciju kolaterala, odnosno sredstava osiguranja).

Nakon financiranja vozila, odnosno kad Banka ima svu potrebnu dokumentaciju, u FINU šalje zahtjev da se na vozilo stavi fiducija (zabrana otuđenja vozila dok je isto pod kreditom).

Stranka nakon 10-15 dana dobiva na kućnu adresu poziv iz najbliže policijske postaje da se javi s prometnom dozvolom, te se u prometnu dozvolu  pod „Napomenom“ upisuje informacija da je vozilo pod kreditom i da ga nije moguće prodati do datuma isteka kredita.

Nakon otplate kredita stranka u poslovnici podnosi Zahtjev za brisanje i kroz 15-30 dana fiducija se skida s vozila. Trošak brisanja fiducije snosi klijent.

 

Otplata kredita:

Rate kredita dospijevaju 5-og u mjesecu i mogu se otplaćivati na 2 načina:

 • putem trajnog naloga
 • putem administrativne zabrane na plaću

Banka zadržava pravo postaviti uvjet načina otplate kredita, o čemu se klijenti pravovremeno obavještavaju.

Važno je napomenuti da prva rata ne počinje prvi mjesec nakon realizacije kredita, nego tek  idući mjesec. Tako, npr. kreditu koji je sklopljen sedmog travnja, prva rata na naplatu stiže 5. svibnja.

Ta je odgoda kreirana za klijente kojima se plaća ili mirovina isplaćuje poslije 5. u mjesecu.

 

Prijevremena otplata kredita:

Prijevremena otplata kredita moguća je odmah po financiranju kredita.

Naknada za zatvaranje kredita ovisi  o valuti  kredita.

Ukoliko je valuta:

 • EUR -nema naknade za zatvaranje kredita
 • HRK – ovisi o visini glavnice kredita ili preostaloj ročnosti kredita
  • Preostala glavnica je manja od 75.000,00 HRK ili je preostala ročnost manja od 1 godine – 0,5%
  • Preostala glavnica je viša od 75.000,00 HRK ili je preostala ročnost veća od 1 godine – 1%

 

Klijent ima opciju djelomične otplate kredita, ali se u tome slučaju treba napraviti aneks Ugovora. Stranka ujedno može smanjiti ratu ili skratiti period otplate.

 

 

A jeste li razmišljali o leasingu?

 

Osim financiranja putem kredita u našim prodajno-servisnim centrima Vam možemo omogućiti i financiranje vozila putem leasinga.

Leasing je poseban oblik financiranja koji se zasniva na ideji da je objekt leasinga bolje koristiti nego kupiti. Leasing omogućuje korisniku da neko vozilo dobije na korištenje za vrijeme koliko mu je potrebno, umjesto da ga kupi.

Razlikuju se dva osnovna tipa leasinga - financijski i operativni. Razlikuju su prema načinu stjecanja vlasništva nad objektom leasinga, uvjetima odobravanja i načinu obračuna troškova najma te poreznom tretmanu.

 

Kod operativnog leasinga predmet najma ostaje u vlasništvu davatelja najma (leasing tvrtke) za sve vrijeme njegovog trajanja ali se po njegovu isteku može prodati trećim osobama. Vrijednost predmeta leasinga obračunava se u neto iznosu, odnosno kalkulirajući vrijednost bez PDV-a koji se plaća u jednakim mjesečnim obrocima za cijeli period otplate. Troškovi operativnog leasinga priznaju se kao troškovi poslovanja i umanjuju osnovicu za plaćanje poreza na dobit. Knjigovodstveno se vrijednost operativnog leasinga ne iskazuje u bilanci zaduženosti čime se ne smanjuje vrijednost tvrtke. Prilikom ugovoranja obvezna je uplata jamčevine davatelju najma koja se iskazuje u postotku inicijalne vrijednosti predmeta leasinga. Nakon isteka leasing ugovora svoje vozilo možete zamijeniti novim.

 

Kod financijskog leasinga predmet najma prelazi u potpuno vlasništvo korisnika sa zadnjom otplaćenom ratom leasinga. Tijekom trajanja najma - trošak se vodi u poslovnim knjigama korisnika leasinga kao investicija i iskazuje se u sklopu njegove bilance zaduženosti kao obaveza. Vrijednost predmeta leasinga obračunava se u bruto iznosu sa PDV-om koji se plaća ili u jednakim obrocima tijekom najma ili kao jednokratni iznos po njegovu završetku.

 

Prednosti leasinga:

 • rate leasinga se otplaćuju iz prihoda koji se ostvaruju upotrebom predmeta leasinga - prema načelu "plaćaj kako zaradiš"
 • porezne prednosti - troškovi (operativnog) leasinga u potpunosti se priznaju u troškove poslovanja dok se PDV plaća u mjesečnim obrocima
 • likvidnost -  korisniku kapital ostaje na raspolaganju za druge investicije ili kao obrtni kapital
 • kreditna sposobnost - leasingom se za razliku od kredita poboljšavaju financijski indikatori likvidnosti i zaduženosti
 • nakon isplate zadnjeg obroka leasinga moguće je postati vlasnik vozila ili ga zamijeniti s novim.

 

 

Za sve daljnje, eventualno potrebne informacije stojimo Vam na raspolaganju i molimo Vas da se ne ustručavate kontaktirati nas na sljedeće brojeve telefona: 048 62 40 20 i 033 80 33 66.

Odjel prodaje Vam je na raspolaganju svakim radnim danom od 8 do 18 sati, odnosno subotom od 8 do 13 sati. Idite na vrh